marți, 26 iulie 2016

Fericire ... !


Maturizarea noastra emotionala poate face din copiii pe care-i crestem astazi niste adulti frumosi care vor deveni la randul lor parinti calzi si buni cum, poate, multi dintre noi nu am avut.
Iar asta se-ntampla pentru ca noi insine ne maturizam mai mult decat parintii care ne-au crescut pe noi, invatand lucruri la care ei n-au avut acces. Imi imaginez cum vor arata acesti copii peste cateva zeci de ani, cand vor deveni bunici, la randul lor. Cred ca vor fi o generatie de romani care vor creste sa devina batrani frumosi - plini de lumina -
De lumina pe care o punem noi, acum, in ei ....

Sursa pe larg aici : 9 cele mai comune greseli pe care le fac parintii




Daca copilul tau e secretos si ii lipseste increderea, poate fi din cauza ca tu esti excesiv de iritabil in prezenta lui.



Daca copilul tau e excesiv de timid si ne-hotarat, e, poate, pentru ca tu incerci (mereu) sa-l ajuti sa faca lucruri pe care el le poate face si singur.


Daca tu ii cumperi orice isi doreste, dar el ia mereu jucariile altora, asta poate sa insemne ca tu nu-i oferi dreptul sa aleaga el insusi.



Daca copilul tau arata deseori invidie si gelozie, asta poate fi din cauza ca tu il compari prea des cu ceilalti.


Daca copilul tau e agresiv fata de alti copii, poate fi si din cauza ca urmeaza exemplul parintilor lui sau al altei persoane din familie.



Daca un copil e iritabil si nervos, poate fi din cauza ca-i lipseste atentia. Pur si simplu, nu stie cum sa faca altfel, pentru ca tu sa-l bagi in seama.



Daca copilul tau te minte, ar putea fi din cauza ca tu ai reactionat prea aspru cand el a gresit.



Daca copilul tau nu-i respecta pe ceilalti (copii), ar putea fi din cauza ca tu-i spui mereu ce sa faca, fara sa tii seama de ce simte el.


Daca copilul tau nu poate face fata in situatii de dificile (confrontationale), se-ntampla poate, pentru ca tu l-ai descurajat in public (de fata cu altii). Nu trebuie sa faci asta niciodata, mai ales fata de fratiorii lui.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu