miercuri, 29 ianuarie 2014

Arsenie Boca: “Nu exista re-incarnare"



Hm… ! Odata, credeam in re-incarnare. Credeam si in Dumnezeu – si nu oricum, ci pt. c-am fost atinsa de aripa mangaietorului Duh Sfant… - si, fiind fara sprijin, adica fara duhovnic, credeam in acelasi timp si ca viata asta a mea, atata cata e, se va repeta dupa ce mor, ca sa traiasca mai bine, adica sa desavarseasca ceea ce acum n-a fost in stare. Sa invete, sa “faca mai bine”…

ca, ziceam eu, omului i-a fost data capacitatea de-a invata pentru a face “mai bine”, caci cine-i omul care doreste sa faca rau … ? nimeni, omul se naste cu buna-voire, cu buna-vointa de a fi bun, si nu vrea sa faca rau, asta spune parintele Rafail Noica.
dar, cand tu nu poti sa folosesti buna-voire si invatarea, din cauze de care nu poti fi facut responsabil intr-o singura viata, de ex., daca esti idiotizat si “furat” de vrajile lumii (... cine poate de ex. sa reziste unei tehnologii cum e media de astazi, care duce un adevarat razboi impotriva subconstientului omenesc – si sa ramana intreg, ne-ranit … ne-jefuit …), atunci, nu meriti a doua sansa ... ? 

…bun. Si apoi, dupa ce m-am intors (inca odata) la Dumnezeu, am inteles (printre multe altele), ca nu se poate decat asa: sa traiesti si sa mori o singura data.
Pt. ca Dumnezeu te iubeste cu o iubire atat de mare cat e vesnicia: numai cine a simtit pe pielea lui acest lucru, poate sa inteleaga.
Cat e cerul de inalt si de nemarginit e iubirea lui Dumnezeu pentru tine. Cat e vesnicia de mare si de adanca. E iubirea Lui pentru un singur Om.

Si-atunci, iubirea ta pentru alt om, sau pentru alta fiinta, nu poate fi mai mica. Cum e sa iubesti pe cineva “cat o vesnicie” de mult … sau “cat toata vesnicia”….
For ever, pentru tot-deauna, pentru cat e de mare cerul si pamantul….Asta e minunea trairii “o singura data” …

Iubirea asta nu se poate “invata” de 2 ori…

Si, daca mai ai timp (timpul e un dar care poate sa nu-ti mai ajunga "pana la sfarsit"...) iti dai seama ca orice tehnologie si orice vraja a lumii are un sfarsit - dar Iubirea lui Dumnezeu nu are 


______________ 

Arsenie Boca: “Nu exista re-incarnare, fiecare om e dator cu o singura moarte”.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu