joi, 28 noiembrie 2013

Oare cum e sa alegi tu cum sa te nasti ....?


Parintele Arsenie Boca: ne nastem primind trup de la parinti, si suflet de la Tatal nostru din ceruri (fara de care n-am trai: suflare de Viata).

la celalalt capat al vietii, vine moartea, adica momentul unei alte nasteri, in cer. 
Cum m-am nascut - n-a depins de mine; nu mi-am ales eu parintii - deci nici pacatele pe care trebuie sa le ispasesc; dar stiu ca, la sfarsit, pot alege cum sa ma nasc in ceruri, sau daca vreau sa ma nasc vreodata acolo ....

Spune Sfântul Ioan Teologul, la Sfârșitul Apocalipsei : „Vino!" („Da, vino, Doamne Iisuse Hristoase!").

parca toata greutatea unei vieti de om sta in intrebarea daca atunci, o sa ai sau nu puterea sa Il chemi pe Dumnezeu, fara rusine si fara teama.
poate, din cauza asta, viata unui crestin e toata si intreaga, ca o singura zi: caci urmatoarea zi nu mai e a ta (cum spune Parintele Paisie Olaru).


joi, 14 noiembrie 2013

Cine "stie" ... ?

... ceea ce numai tu "stii" ...?

Lucrurile sunt simple: daca tu nu - atunci cu siguranta, subconstientul tau stie... stie mereu ceea ce tu nu vrei sa stii;
de aici conflictul, si energia uriasa pe care o pierzi in aceasta batalie inutila. unii pierd o viata luptand cu nimeni altcineva decat cu ei insisi....


Cum sa ma rog

Cum si de ce 

Ma rog, in primul rand, ca sa fiu prezenta. Nu cer, vreau doar "sa fiu", acolo, sa fiu si eu "de fata", in fata lui Dumnezeu, sa nu fiu data uitarii, sa nu fiu "respinsa" la numaratoare (frica de respingere). Bine, asta e putin "eu", e putin gresit, dar "roaga-te cum poti, ca sa te poti ruga cum trebuie".

Am o problema: ma doare capul destul de frecvent, am sinuzita si tb. sa iau calmante (codamin sau parasinus). oare e corect sa te rogi cand esti drogat in felul asta?
Dar, daca esti bolnav, sa zicem, la pat, si esti imbalsamat in droguri, oare rugaciunea ta cum e ?