joi, 31 octombrie 2013

Credinta - in raport cu internetul, media si tehnologiile


Nu stiu sa fi trait o patima mai adanca (si mai potrivnica lui Dumnezeu) decat dependenta de internet (si derivatele din progresul tehnologic), care au invadat timpul din urma al vietii noastre, al tuturor.
E posibil s-o fi invins intre timp; am aplicat si eu ideea ca nimic nu e rau in sine (exista rau "in sine" ...?), ci rau e ceva care este in tine si care se foloseste rau de acel lucru din lume.
Incercand sa inteleg mecanismul acestei dependente, l-am studiat pe cel al dependentei de televizor, pt. ca e singura dependenta de "progres" care nu ma stapaneste deloc;
Ce-am inteles eu e ceva ce nu regasesc in nicio scriere legata de dependenta de internet si tehnologii;
eu cred ca dependenta de noile tehnologii foloseste cel mai mult faptul ca ne place puterea - "iubirea de stapanire"

Restul motivatiilor, cum ca internetul, televizorul etc, ne aduc informatii noi, ca ne usureaza accesul la informatii, etc, sunt doar derivate din cauza de mai sus; cel mai important este ca tehnologiile livreaza aproape instantaneu "plata" lor, adica placerea puterii, endomorfine pt. creier;
in mod secundar, accesibilitatea acestei puteri e foarte rapida, sentimentul puterii devine cel mai usor de obtinut :

puterea - beneficiul psihologic principal care te face sa investesti timp in internet - nu mai vine tarziu, nu mai e amanata sau incerta: plata e sigura si ti se livreaza instantaneu.


cred ca toti iubim puterea.


Unul singur nu a iubit puterea






 Cine este Dumnezeu ?



Am primit Credinta, si, dupa un timp, am pierdut-o. M-am regasit stiind despre mine ca "cred", dar, cand m-am uitat mai adanc, mi-am dat seama "ca nu cred in lucrurile pe care le stiu", cum spune parintele Arsenie Boca. Stiu lucruri, dar nu le si "cred". A fost foarte greu sa-mi "re-amintesc" lucrurile pe care le credeam - fara sa le "stiu" - atunci cand am primit darul credintei.... 
m-am infricosat cand mi-am adus aminte cat de mare si completa era credinta mea - pe cand eu nici nu "stiam" ...







Credinta


Un video cu un copilas de 10 luni care plange de bucurie. Asa am plans si eu odata - demult - cand am descoperit ca Dumnezeu ma iubeste. Destul de repede si din nebagare de seama, am pierdut acele lacrimi.
Acum, am dobandit in locul lor lacrimi de dor dupa acea nespus de dulce bucurie.

cand uit de amandoua, ma uit la acest copil si-mi aduc aminte








miercuri, 30 octombrie 2013

Eliminarea pietrelor de la rinichi, fara durere


Eliminarea pietrelor de la rinichi e in mod particular dificila pentru barbati - asta daca au norocul sa le elimine natural, fara sa ajunga la operatie. O reteta pe care am testat-o cu succes si pe mine si pe sotul meu, si care-i cunoscuta, se pare, din vechime pe la manastiri, e tamaia naturala, fara niciun adaos (de miros, culoare, etc) : adica tamaia alba.
Tamaia are proprietatea de a transforma pietrele in nisip, si astfel eliminarea e si sigura si ne-dureroasa.

Experienta mea: a functionat cu succes la oxalatii identificati medical la sotul meu, dar si la pietrele mele, de natura ne-identificata (pt. ca n-am mers la doctor pt. asta).
Nu exista efecte secundare.

NU functioneaza pt. pietrele la ficat, care sunt de alta natura: sunt conglomerate de colesterol.

Inainte de a se lua tamaia, ea se anvelopeaza, adica se pregateste astfel: o bucatica de tamaie mare cat un bob de mazare, se inveleste in miez de paine, sau in mamaliga, sau se zdrobeste grosier si introduce intr-o capsula goala de medicamente.
Anveloparea la tamaie se face pt. ca ea ca sa nu vina in contact cu smaltul dintilor, pe care il poate macina asa cum se-ntampla cu pietrele la rinichi.
Dupa ce-a fost pregatita, capsula de tamaie se bea cu apa, sau cu ceai diuretic, dimineata pe stomacul gol, inainte de masa.  Nu se mananca o jumatate de ora dupa asta.

Programul dupa care se iau pastilele de tamaie arata asa:

7 pastile :  o zi da, una nu (pauza)
PAUZA :  1 saptamana
7 pastile :  o zi da, una nu (pauza)

Ceai diuretic, sucuri de fructe si bere in toata aceasta perioada; 
NO-SPA, anti-spastic, daca apar dureri ascutite la eliminare

Tratamenul se repeta numai daca apar din nou simptome, adica durerile specifice de litiaza renala. La sotul meu oxalatii nu s-au mai refacut, la mine pietrele se refac la cca 10 ani.



Important: remediile adunate de mine aici nu au cum sa substituie analizele medicale pe care oamenii le dispretuiesc atat, dar care sunt singurul punct de plecare pentru un diagnostic corect - deci si pentru un tratament corect.
Singurul merit al remediilor pe care le prezint eu aici e faptul ca sunt incercate de mine cu succes; dar, cum nu exista doua persoane identice, inainte de a incerca ceva de aici e bine ca un medic sa puna un diagnostic corect.